Jag tror att det kan vara tack vare kladdkaka jag har det bakintresset jag har idag. Min älskade moster hade ofta med mig i köket och med mig på bänken blev det alltid kladdkaka. Det är fortfarande en favorit och nog för att jag testat mig igenom många recept så landar jag alltid tillbaka i en klassiker.
Här kommer det förvisso något mer upphottad med lite dulce-grädde på toppen. Fluffigt, kolaigt och himmelskt gott.
![](http://media.smorosocker.se/2018/11/IMG_0722.jpg)
Kladdkaka med kolagrädde
Kladdig och seg på samma gång! Toppad med kolagrädde, så himla gott! Gräddningstiden varierar från ugn till ugn, ha ett öga i ugnen. Låt hinna stela och blir lite fastare i kanterna. Men härligt kladdig i mitten. Kokos i formen ger en extra dimension, aldrig mera ströbröd! En kladdkaka ska röras ihop, aldrig vispas. Så skippa elvisp kör med slickepott!
Ingredients
- 100 g smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 3 msk kakao
- 1 1/2 dl vetemjöl
- Kokos till formen
- 2 dl vispgrädde
- 1/2 dl dulce de leche
Instructions
Sätt på ugnen 160° varmluft, 175° över/undervärme.
Smält smöret, ställ åt sidan låt svalna.
Rör samman torra ingredienser.
Knäck i ett ägg i taget. Rör ihop.
Häll ner smör, rör ihop.
Smöra och bröa form med kokos. Häll i formen, grädda i mitten på ugnen ca 20-25 min.
Låt svalna.
Vispa grädden, vänd i kolan och vispa krämig, spritsa!
No Comments