Bakat/ Kakor

Kladdkaka med Dulce-grädde

Jag tror att det kan vara tack vare kladdkaka jag har det bakintresset jag har idag. Min älskade moster hade ofta med mig i köket och med mig på bänken blev det alltid kladdkaka. Det är fortfarande en favorit och nog för att jag testat mig igenom många recept så landar jag alltid tillbaka i en klassiker. 

Här kommer det förvisso något mer upphottad med lite dulce-grädde på toppen. Fluffigt, kolaigt och himmelskt gott. 

Kladdkaka med kolagrädde

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
By Henrietta Serves: 20 cm form
Cooking Time: 25 min

Kladdig och seg på samma gång! Toppad med kolagrädde, så himla gott! Gräddningstiden varierar från ugn till ugn, ha ett öga i ugnen. Låt hinna stela och blir lite fastare i kanterna. Men härligt kladdig i mitten. Kokos i formen ger en extra dimension, aldrig mera ströbröd! En kladdkaka ska röras ihop, aldrig vispas. Så skippa elvisp kör med slickepott!

Ingredients

 • 100 g smör
 • 2 ägg
 • 3 dl socker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
 • 3 msk kakao
 • 1 1/2 dl vetemjöl
 • Kokos till formen
 • 2 dl vispgrädde
 • 1/2 dl dulce de leche

Instructions

1

Sätt på ugnen 160° varmluft, 175° över/undervärme.

2

Smält smöret, ställ åt sidan låt svalna.

3

Rör samman torra ingredienser.

4

Knäck i ett ägg i taget. Rör ihop.

5

Häll ner smör, rör ihop.

6

Smöra och bröa form med kokos. Häll i formen, grädda i mitten på ugnen ca 20-25 min.

7

Låt svalna.

8

Vispa grädden, vänd i kolan och vispa krämig, spritsa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply