Jag tror att det kan vara tack vare kladdkaka jag har det bakintresset jag har idag. Min älskade moster hade ofta med mig i köket och med mig på bänken blev det alltid kladdkaka. Det är fortfarande en favorit och nog för att jag testat mig igenom många recept så landar jag alltid tillbaka i en klassiker.
Här kommer det förvisso något mer upphottad med lite dulce-grädde på toppen. Fluffigt, kolaigt och himmelskt gott.
Kladdkaka med kolagrädde
Kladdig och seg på samma gång! Toppad med kolagrädde, så himla gott! Gräddningstiden varierar från ugn till ugn, ha ett öga i ugnen. Låt hinna stela och blir lite fastare i kanterna. Men härligt kladdig i mitten. Kokos i formen ger en extra dimension, aldrig mera ströbröd! En kladdkaka ska röras ihop, aldrig vispas. Så skippa elvisp kör med slickepott!
Ingredients
- 100 g smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 3 msk kakao
- 1 1/2 dl vetemjöl
- Kokos till formen
- 2 dl vispgrädde
- 1/2 dl dulce de leche
Instructions
Sätt på ugnen 160° varmluft, 175° över/undervärme.
Smält smöret, ställ åt sidan låt svalna.
Rör samman torra ingredienser.
Knäck i ett ägg i taget. Rör ihop.
Häll ner smör, rör ihop.
Smöra och bröa form med kokos. Häll i formen, grädda i mitten på ugnen ca 20-25 min.
Låt svalna.
Vispa grädden, vänd i kolan och vispa krämig, spritsa!
No Comments