Blandat/ Mat

Brynt smör

Det finns smör och det finns smör. Det kan inte ha gått någon förbi att det nya nu är brynt smör. I bakverk, på mackan eller vart som helst. Och tro mig, det finns få saker som är så smarrigt som just brynt smör. 

På ett nybakat bröd, till en buffé, på mackan till soppan, i smörkräm på bakverk eller tårtor, brynt smör is the shit helt enkelt!

Vispat brynt smör

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Världens bästa tillbehör eller grund till smörkräm eller bara pålägg. Brynt smör!

Ingredients

  • Smör
  • Havssalt

Instructions

1

Lägg valfri mängd smör i en kastrull.

2

Smält på medelhög värme - ha gärna på locket i början för att slippa städa hela köket när det puttrar och skvätter. Låt smöret fortsätta bubbla i ca 5-10 minuter, beroende på spis och mängd smör. Håll ett öga och rör om med en visp då och då. När det börjar puttra i klara bubblor och dofta nötigt är det klart. Se till att vispa loss det brynta i botten.

3

Låt svala i rumstemperatur tills det stelnat (ett par timmar), eller ställ i kyl (10-15 min). Ställer du i kylen behöver du röra om då och då.

4

Vispa ljust och fluffigt med elvisp. Strö över havssalt - NJUT

Notes

Smöret håller sig som vilket smör som helst i kylen bara du förpackar det ordentligt. Om du haft det i kylen, låt stå i rumstemperatur en stund innan servering. Som sagt, perfekt som pålägg till soppsmörgås!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply