Mat

Bao Buns med hoisinfläsksida

Jag fullkomligt älskar asian-fusion och första gången jag åt Bao-buns blev jag typ kär i de där fluffiga bröden. Molnbröd stod det som en översättning på Bao-buns, så jäkla spot-on. Jag har testat att göra egna Bao-buns men inte nailat receptet ännu så det får ni vänta med. Däremot måste jag tipsa om att svänga förbi en asiatisk butik och kolla om de har bao-buns i frysdisken, för de jag har testat har varit awesome!

Men bara fluffiga molnbröd kommer man ju inte långt på, icke! Min favorit är en långbakad fläsksida dränkt i hoisinsås, gröncoleslaw, picklad gurka & rostad lök. Så jäkla gott. Enligt vänner som har testat så klår detta typ alla buns i Göteborg, Whaaat?! Ni bara måste testa.

Bao Buns med långbakad hoisinfläsksida

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
By Henrietta Bolander Serves: 4 pers

Drömmigt goda bao buns med långkördfläsksida

Ingredients

  • Ca 1 kg rimmad fläsksida utan svål
  • 1 dl hoisinsås
  • 4 vitlöksklyftor (riven eller finhackad)
  • 1 tumstor bit ingefära (riven eller finhackad
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk soja
  • 100-150 g grönkål
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk majonäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • Saften från 1/2 citron
  • 1/2 gurka
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk ättika
  • 1/2 tsk salt
  • Rostad lök
  • Salladslök
  • Bao-Buns

Instructions

1

Rör ihop hoisinsås, soja, ketchup, äppelcidervinäger, vitlök och ingefära. Kladda på hoisinsåsen på fläsksidan och lägg i en ugnssäker form. Ställ i ugnen, 125 grader, ca 3 timmar.

2

Blanda creme fraiche, majonäs, riven eller pressad vitlök och citronsaft. Riv eller hacka grönkålen i mindre bitar. Krama in kladdet i grönkålen och ställ åt sidan.

3

Finskiva eller mandolina gurka. Koka ihop 1-2-3 lag, dvs vatten, socker, ättika & salt så att det löser sig. Låt svalna och häll sedan över finskivad gurka. Ställ svalt.

4

När köttet är klart, dvs är mört och nästan faller isär, ta ut ur ugnen.

5

Ånga Bao-Bunsen enligt instruktion på förpackning. (Ställ ångkorg över vattenbad som sjuder, lägg i bunsen i korgen, ånga 3-5 minuter).

6

Servera bunsen med coleslaw, gurka, finskivad salladslök & rostad lök. Kleta gärna på lite extra hoisin. För mer hetta tar du och gottar till det med lite sirraccha.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply