Kakor

Hasselnötsbrownie

Choklad och nötter, en outtröttlig kombination! Här kommer en härligt seg, chokladig och supergo brownie.

Hasselnötsbrownie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
By Henrietta Serves: 8 stora bitar
Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl muskavado eller farinsocker
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 ägg
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 100 g rostade hasselnötter
  • 100 g hackad choklad

Instructions

1

Sätt på ugnen 160° varmluft 175° över/under.

2

Börja med att smälta smöret i en kastrull.

3

Vänd ner strösocker och muskavadosocker i det smälta smöret.

4

Blanda kakao, salt, vaniljpulver och vetemjöl i en bunke.

5

Häll ner smör/sockerblandningen i de torra ingredienserna och rör om med slickepott så det blandar sig men bearbeta inte i för mycket.

6

Rör ner ett ägg i taget.

7

Vänd ner grovhackad choklad och hasselnötter. (spara lite nötter till uppepå)

8

Klä en form, ca 20x30 cm, häll i smeten i formen. Strö över nötter och en nypa havssalt.

9

Grädda i ugn, ca 25 min.

Notes

Tips! Bryn gärna smöret, rosta gärna hasselnötterna själv.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply