Svartfläckiga eller prickiga bananer är ju ingen hit. Men det är ju så lätt hänt att glömma de stackarna i fruktkorgen. Förtrösta icke, här har ni den godaste banankakan ni kan tänka er!
![](http://media.smorosocker.se/2018/11/IMG_0743.jpg)
Banankaka med kaffeglasyr
Supersaftig, kryddig och förbaskad god helt enkelt. Att den är enkel att göra är ju dessutom ett stort plus!
Ingredients
- 2 stora / 3 små bananer
- 1/2 dl starkt kaffe
- 1/2 dl mjölk
- 100 g smör
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- 2 1/2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1/2 tsk kardemumma
- Glasyr
- 2 dl florsocker
- 1-2 msk kaffe
Instructions
Sätt på ugnen 160° varmluft / 175° över/under.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Smält smör. Häll i mjölk och kaffe.
Mosa bananerna.
Blanda samman de torra ingredienserna.
Häll i smör/mjölk/kaffe blandningen i ägg/sockervispet.
Vänd ner mjölblandningen och bananerna.
Smöra & bröa en form, använd gärna kokos till bröandet.
Grädda i ugnen ca 30-40 min, använd provsticka för att se om den är klar.
Låt sedan svalna, rör ihop en slät glasyr av florsocker och kaffe, häll över. - Njut
Notes
Jag använder mig av en form från Nordic Ware som är helt fantastisk, den är i ordentligt gods och leder därför värmen väl. Det innebär att min gräddningstid är lite kortare, så jag landar på typ 30 minuter.
No Comments