Mjuka kakor

Saftig banankaka

Svartfläckiga eller prickiga bananer är ju ingen hit. Men det är ju så lätt hänt att glömma de stackarna i fruktkorgen. Förtrösta icke, här har ni den godaste banankakan ni kan tänka er!

Banankaka med kaffeglasyr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Henrietta Serves: 1 form

Supersaftig, kryddig och förbaskad god helt enkelt. Att den är enkel att göra är ju dessutom ett stort plus!

Ingredients

  • 2 stora / 3 små bananer
  • 1/2 dl starkt kaffe
  • 1/2 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1/2 tsk kardemumma
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1-2 msk kaffe

Instructions

1

Sätt på ugnen 160° varmluft / 175° över/under.

2

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.

3

Smält smör. Häll i mjölk och kaffe.

4

Mosa bananerna.

5

Blanda samman de torra ingredienserna.

6

Häll i smör/mjölk/kaffe blandningen i ägg/sockervispet.

7

Vänd ner mjölblandningen och bananerna.

8

Smöra & bröa en form, använd gärna kokos till bröandet.

9

Grädda i ugnen ca 30-40 min, använd provsticka för att se om den är klar.

10

Låt sedan svalna, rör ihop en slät glasyr av florsocker och kaffe, häll över. - Njut

Notes

Jag använder mig av en form från Nordic Ware som är helt fantastisk, den är i ordentligt gods och leder därför värmen väl. Det innebär att min gräddningstid är lite kortare, så jag landar på typ 30 minuter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply