Mjuka kakor

Kryddig pumpakaka

Här kommer en härligt saftig och höstig kaka med smak av ingefära och kanel. Den passar finfint med en färskostfrosting, ni vet en sån man har på morotskaka, men är riktigt fin utan också. Saftig som tusan tack vare pumpapurén.

Kryddig pumpakaka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Henrietta Serves: 1 st
Cooking Time: 1 tim

Pumpakaka som är saftig tack vare pumpapuré (butternut) och härligt kryddig av ingefära & kanel. Pumpapuré kan du antingen köpa i välsorterade matbutiker eller så kan du göra egen, vilket är superenkelt. Du tar helt enkelt bara en pumpa, jag använde butternut, dela den på mitten och lägg med snittsidan neråt på en bakplåtspappersklädd plåt. Kör i ugn på 175 grader tills den mjuknar, tar ca 45 min men kan bli längre beroende på storlek på pumpan. När den är mjuk sedan är det bara till att skrapa ur och mixa till slät puré. Det som jag inte använde i denna kakan frös jag in till nästa gång!

Ingredients

  • 300 g pumpapuré
  • 3 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl smakfri olja (jag tog majsolja)
  • 4 ägg
  • 1,5 tsk vaniljpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0,5 tsk salt

Instructions

1

Sätt ugnen på 160° varmluft / 175° över/under.

2

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt pumpapuré och olja.

3

Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, kardemumma, ingefära och salt. Rör ner i äggvispet. Häll smeten i en smörad och bröad form.

4

Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply