Glass/ Sött

Jordgubbsglass

Solen börjar kika fram allt mer, våren är på plats och sommaren är på gång. Vad passar bättre än att börja leverera lite glassrecept? Jag fick en glassmaskin i julklapp och tro mig när jag säger att den kommer att gå varm i sommar.

En klassiker som är förbaskat god är ju jordgubbsglass, jag fick ett tips från en kollega om ett superenkelt recept, sagt och gjort, jisses va enkelt & gott!

Jordgubbsglass

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Henrietta Serves: 1 liter

Superenkel, få ingredienser men ack så god!

Ingredients

  • 300 g jordgubbar
  • saft från 1/2 citron
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g jordgubbar
  • 50 g socker

Instructions

1

Mixa jordgubbar till en puré tillsammans med citronsaften.

2

Blanda purén med den kondenserade mjölken.

3

Vispa upp grädden fluffig.

4

Vänd ner mixen i grädden.

5

Om du använder jordgubbar som var rumsvarma är det bra om smeten får svalna i kylskåp tills den är 4-5 grader.

6

I annat fall kör du smeten i glassmaskin ca 45 minuter.

7

Under tiden kokar du samman en sylt på resterande jordgubbar & socker som du rör i glassmeten innan du ställer den i frysen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply