Jag hade en tanke om att jag skulle dela med mig av annat än bara recept på bakverk. Jag råkar nämligen vara en fena både på att baka och laga mat. Jag älskar att äta god mat, både hemlagat och ute såklart. Jag kör både klassisk husman och annat lite mer spexigt. Gårdagens middag var något mer spexig än en vanlig husman, nämligen ett Asiatisk nudelsallad. Så förbaskat gott, fräscht och smakrikt.
Detta är min version och det går självklart att variera i oändlighet, släng i det du tycker om helt enkelt. Jag hade en bit sous vidad picanha, en köttbit med andra ord. Funkar precis lika bra med kyckling, tofu, köttbit eller vad du önskar!
Asiatisk nudelsallad med biff
Variationen går inte att understryka i detta receptet, ta det du har hemma i grönsaksväg. Grunden är nudlarna nudlarna och den härliga dressingen. Mängderna på grönsakerna är därför lite att ta med en nypa salt efter tycke och smak.
Ingredients
- 1/2 kruka koriander
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 cm ingefära
- 1/2 röd chili
- 1/2 tsk sesamolja
- 2 msk rapsolja
- 3 msk fisksås
- 1 msk honung
- 2 msk soja kikkoman
- Saft från 1 lime
- 1/2 kruka koriander
- 100 gram glasnudlar
- 1 grönsaksbuljongtärning, jag använder ofta umami från Kung Markatta
- 1/2 st gurka
- 100 g böngroddar
- 1 mango
- 5 st g salladslök(ar)
- 1 schalottenlök
- 2-3 st morötter
- 100-150 g vitkål
- 200 g jordnötter
Instructions
Dressing: Finhacka 1/2 kruka koriander, inklusive stjälkarna, riv eller finhacka vitlöksklyftor, röd chili och ingefära. Måtta upp och blanda samman sesamolja, rapsolja, fisksås, honung, soja & limesaft. Blanda ihop med koriandern, röd chili, vitlök och ingefära med dressingen och ställ åt sidan.
Koka upp vatten med buljongtärning och lägg i glasnudlarna, koka i ett par minuter, brukar stå exakt hur länge på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt svalna.
Hacka gurka, mango och morot i tunna stavar. Skiva schalottenlök och salladslök fint. Kör vitkål på mandolin.
Blanda samman alla grönsaker med nudlarna. Häll över dressingen.
Finhacka jordnötterna.
Använd resten av koriandern på toppen som garnering.
Stek på din köttbit eller vad du har för något. Skiva upp och lägg uppepå!
No Comments