Om ni bara ska baka en sak till adventsmyset eller glöggen, då är det dessa ni ska baka. Så enkelt är det. Om man gillar saffran såklart. Dessa biscottis är så otroligt goda!
Saffransbiscottis med vit choklad & nötter
Jag använde mig av mandlar och pistagenötter. Funkar fint att välja antingen det ena eller det andra. Jag köper gärna lite finare saffran, i hela strån och blötlägger dessa i sprit, 1-2 msk sprit (denna gången mörk rom) per 1 saffran. Detta för att dra ur så mycket färg och smak ur saffranet som det bara går. Blir fantastiskt gott!
Ingredients
- 75 g smör (rumstempererat)
- 1 g saffran (2 pkt)
- 2 dl socker
- 100 g nötter (mandel, pistage)
- 100 vit choklad
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl (325 g)
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Instructions
Sätt på ugnen på 200° över/under.
Vispa ihop smör & socker med elvisp så det blir fluffigt/krämigt. Tillsätt saffran.
Vispa ner ett ägg i taget.
Hacka nötter och chokladen grovt. Rör ner i smeten.
Blanda mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker separat.
Sikta sedan ner det torra i det kladdiga.
Knåda ihop till en deg, ta upp på bakbord, dela på 3 eller 4 bitar och rulla ut till rullar.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda på 200° i 20 minuter.
Sänk värmen i ugnen till 100° och ta plåten.
Skär på snedden, lägg på plåten igen och låt torka i ugnen på 100° i 50-60 minuter.
No Comments