Svartfläckiga eller prickiga bananer är ju ingen hit. Men det är ju så lätt hänt att glömma de stackarna i fruktkorgen. Förtrösta icke, här har ni den godaste banankakan ni kan tänka er!
Banankaka med kaffeglasyr
Supersaftig, kryddig och förbaskad god helt enkelt. Att den är enkel att göra är ju dessutom ett stort plus!
Ingredients
- 2 stora / 3 små bananer
- 1/2 dl starkt kaffe
- 1/2 dl mjölk
- 100 g smör
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- 2 1/2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1/2 tsk kardemumma
- Glasyr
- 2 dl florsocker
- 1-2 msk kaffe
Instructions
Sätt på ugnen 160° varmluft / 175° över/under.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Smält smör. Häll i mjölk och kaffe.
Mosa bananerna.
Blanda samman de torra ingredienserna.
Häll i smör/mjölk/kaffe blandningen i ägg/sockervispet.
Vänd ner mjölblandningen och bananerna.
Smöra & bröa en form, använd gärna kokos till bröandet.
Grädda i ugnen ca 30-40 min, använd provsticka för att se om den är klar.
Låt sedan svalna, rör ihop en slät glasyr av florsocker och kaffe, häll över. - Njut
Notes
Jag använder mig av en form från Nordic Ware som är helt fantastisk, den är i ordentligt gods och leder därför värmen väl. Det innebär att min gräddningstid är lite kortare, så jag landar på typ 30 minuter.
No Comments